Chata Rybaka na plaży w Koczale

Nie tylko potrawy z ryb, ale także szybkie przekąski i napoje – to oferta kulinarna nowego punktu gastronomicznego, który rozpoczął swoją działalność na plaży w Koczale. Czynna jest tam Chata Rybaka. Obiekt działa codziennie w godzinach od 13.00 do 20.00.

Koczalski punkt gastronomiczny jest filią restauracji w podmiasteckim Przęsinie. Lokal jest znany z niezwykle smacznych ryb z własnej hodowli, których można tam skosztować pod różnymi postaciami. Punkt w Koczale jest na razie malutką gastronomią. Jeżeli pogoda i klienci dopiszą, jest szansa na powiększenie bazy. – Jesteśmy w Koczale, dzięki uprzejmości pana Wójta, z którym spotkaliśmy się jakiś czas temu, zaproponował nam to. Jest to nasze malutkie raczkujące dziecko, więc zastanawialiśmy się przez chwilę, ale lubimy wyzwania i podjęliśmy również to wyzwanie. W Koczale jesteśmy na plaży, nad jeziorem, gdzie gmina ma całą infrastrukturę. Mamy tam własny food truck, w którym serwujemy gotowe posiłki w postaci ryb w zestawach z frytkami i surówką. Również można zakupić ryby w garmażu, wszelkiego rodzaju wędzone w zalewach, smażone, pieczone, a także ryby wędzone, które wędzimy u siebie, na miejscu – mówi Rafał Sztobnicki, właściciel punktu.

Ten rok jest pierwszym, testowym, w którym właściciele punktu ocenią opłacalność inwestycji. Dlatego koczalska Chata Rybaka czynna będzie na razie tylko przez okres wakacji. Zapraszamy w godzinach 13.00-20.00.

Fotografie i dźwięki są do pobrania na stronie urzędu: www.koczala.pl

Nota prawna:

Gmina Koczała jako właściciel praw autorskich, udziela zgody na nieodpłatne wykorzystanie i publikację tekstów, fotografii i plików dźwiękowych dostępnych na naszej stronie internetowej oraz przesyłanych w załącznikach. Licencja obejmuje wykorzystanie treści i plików w całości lub we fragmentach.