Nowy punkt gastronomiczny w Koczale

Prawdziwą włoską pizzę, wypiekaną w kamiennym piecu i do tego z oryginalnej włoskiej mąki – od dzisiaj można będzie zjeść w Koczale. O godzinie 13.00 otwarta zostanie tu Pizzeria pod Borowikiem. Jest to zupełnie nowy punkt gastronomiczny w gminie Koczała.

Nowa pizzeria znajduje się na parterze byłego domu towarowego przy ulicy Akacjowej 4. Będzie to pierwszy, niemalże całotygodniowy, lokal w gminie. Pizzeria będzie otwarta codziennie oprócz poniedziałków, według następującego schematu: wtorki, środy i czwartki w godzinach 13.00-20.00, a w piątki, soboty i niedziele od 13.00 do 21.00.

Chcemy zaskoczyć naszych gości wyjątkową jakością naszych potraw – zapowiada Aneta Kamińska, właścicielka Pizzerii pod Borowikiem.

– Chciałam zrobić pizzę, taką jakiej tutaj nigdzie nie ma, z prawdziwego pieca opalanego drewnem. Mamy już taki piec, przetestowaliśmy go i uważam, że każdy powinien takiej pizzy spróbować – dodaje właścicielka. Włoskiego temperamentu każdej pizzy z pewnością doda też oryginalna włoska mąka, z której będzie przygotowywane ciasto. Jak zapewnia Aneta Kamińska, taka pizza smakuje zupełnie inaczej.

Oprócz pizzy w menu znajdą się też pierogi z różnymi farszami. Jak zapowiada szefostwo nowego lokalu, niebawem w ofercie pojawią się też inne dania.

Nota prawna:

Gmina Koczała jako właściciel praw autorskich, udziela zgody na nieodpłatne wykorzystanie i publikację tekstów, fotografii i plików dźwiękowych dostępnych na naszej stronie internetowej oraz przesyłanych w załącznikach. Licencja obejmuje wykorzystanie treści i plików w całości lub we fragmentach.